Karavaan Nei De Takomst: Dag 1

Karavaan Nei De Takomst: Dag 1

26 mei 2022

VerspillingsMarkt verzorgde heerlijke soepjes van reststromen tomaten, tijdens de eerste finish van de Karavaan Nei De Takomst in Grou: Een fossielvrije tocht door Fryslân, van en door voorlopers die zich bezighouden met een duurzame toekomst! Deelnemers van de Karavaan Nei De Takomst genoten van een heerlijk kopje soep en werden geïnformeerd om voedselverspilling verder onder de aandacht te brengen. Afsluitend werd een lezing gegeven van voormalig politicus Jan Terlouw in de Sint Piterkerk in Grou.

De Karavaan Nei De Takomst is een initiatief van Freonen Fan Fossielfrij Fryslân, SDG Netwurk Fryslân, de Friese Milieu Federatie en Doarpswurk om gedurende de zomer bestaande, duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten door een podium aan te bieden voor geïnteresseerd publiek. Deelnemers gaan fossielvrij van het ene duurzame project naar het andere: lopend, fietsend, varend of rijdend.

Zaterdag wordt de fossielvrije tocht voorgezet met de finish in Akkrum, waar de 10e editie van de Reuzedei (Frieslands grootste duurzaamheidsdag) plaatsvindt. U kunt zich nog aanmelden voor een gratis deelname van Dag 2 van de inspirerende tocht door Fryslân!