Nieuws

12 Februari 2021

Ontwikkeling van horecaconcept ´EetTuin´ op de Kruidhof, Buitenpost.

11 Februari 2021

VerspillingsMarkt staat 24 april voor het eerst op de streekmarkt in Kollum, waar het project drankjes en hapjes zal verzorgen. Andere geplande datums in 2021 van de streekmarkt in Kollum: 22-05-21, 26-06-21, 24-07-21, 28/29-08-21 en 25-09-21.

5 Februari 2021

VerspillingsMarkt heeft een bijdrage geleverd in de webinar Circulair koken van Groenlunch voor de Week van de Circulaire Economie. VerspillingsMarkt heeft voor het circulaire diner reststromen AGF afgeleverd bij ROC Friese Poort. Onder leiding van Gerard Voskuilen werden studenten uitgedaagd om een gastronomisch en circulair diner te bereiden met buitenbeentjes, misvormde en ondergewaardeerde ingrediënten.

29 Januari 2021

VerspillingsMarkt heeft voor de Week van de Circulaire Economie reststromen afgeleverd bij ROC Friese Poort, waar studenten geprikkeld werden om een diner te koken met reststromen. Voor de Week van de Circulaire Economie heeft VerspillingsMarkt een opname gemaakt waar het project wordt toegelicht en voor een call to action!

Wat is de Week van de Circulaire Economie?

Professionals organiseren van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021 een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Samen maken deelnemers hun verhaal rond.

28 Januari 2021

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben het grootschalige fabrieks- en procesontwerp gepresenteerd van pittige tomatensap. De pittige tomatensap is ontwikkeld uit reststromen tomaten en in samenwerking met VerspillingsMarkt.