02 feb Toezegging horeca exploitatie op De Kruidhof
2 Februari 2021
Toezegging van horeca exploitatie op De Kruidhof

Toezegging van horeca exploitatie op De Kruidhof
VerspillingsMarkt heeft voor de Week van de Circulaire Economie reststromen afgeleverd bij ROC Friese Poort, waar studenten geprikkeld werden om een diner te koken met reststromen. Voor de Week van de Circulaire Economie heeft VerspillingsMarkt een opname gemaakt waar het project wordt toegelicht en voor een call to action!
Wat is de Week van de Circulaire Economie?
Professionals organiseren van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021 een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.
Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Samen maken deelnemers hun verhaal rond.
Samenwerking met Gemeente Achtkarspelen voor 15 werknemers uit re-integratie
Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben het grootschalige fabrieks- en procesontwerp gepresenteerd van pittige tomatensap. De pittige tomatensap is ontwikkeld uit reststromen tomaten en in samenwerking met VerspillingsMarkt.
Bezoek bij projectpartner Greydanus over mogelijkheden en toepassingen met reststromen aardappelen
“Ook de projecten ‘Regionale producten voor-goed-eten’ en ‘VerspillingsMarkt’ voor het verduurzamen van de voedselproductie in Noordoost-Fryslân zijn van start! De projecten zijn in samenwerking met het Fjildlab tot stand gekomen.”
Overleg met De Streekboer over een samenwerking
Start van onderzoek met NFW naar de aanbodkant van reststromen bij agrariërs
De winnares van de eerste Mis-Verkiezing! Studenten Communicatie van NHL Stenden hebben op een ludieke manier buitenbeentjes en misvormde groentes onder de aandacht gebracht met Fjild!
Vindt u Miss Wortel ook een echte beauty?
Op vrijdag 8 januari hebben studenten Communicatie van NHL Stenden een online pubquiz gegeven met FjildCafé. Onder het genot van een drankje en hapje werd voedselverspilling in horeca onder de aandacht gebracht! Bent u ook nog aan het bijkomen van de breinkrakers?