Nieuws

6 oktober 2022

VerspillingsMarkt is een uniek project in de Regio Noordoost Friesland. Wij willen met het project een belangrijke bijdrage leveren aan het terug dringen van voedselverspilling. Het terugdringen van voedselverliezen vormt een belangrijke thema in de verduurzaming van de voedselketen. De Kruidhof en regionale agrariërs willen graag aan dit project meewerken. Alle bezoekers kunnen op de Oogstdag de lekkere soepen en chips proeven van verspilde groenten…

27 september 2022

Twee groepen van 10 studenten van Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences zijn op 27 september 2022 weer begonnen met productontwikkeling uit reststromen kruiden van De Kruidhof, tomaten van Van der Kaaij Kwekerij en aardappels en groente van Greydanus Groothandel. Dit maal gaan de studenten aan de slag met babyvoeding, brood en drankjes.

30 augustus 2022

Inspirerende ondernemersbijeenkomst Blue Zone Fryslân op De Slotplaats in Bakkeveen, waar ondernemers uit Fryslân gezamenlijk werken aan een korte keten. Ondernemers zijn geïnteresseerd om hier actief aan deel te nemen: niet praten, maar doen, vanuit passie de rol oppakken en gezamenlijk werken aan de ‘bigger picture’: gezond en gelukkig groot worden in Fryslân, wordt vervolgd.Inspirerende ondernemersbijeenkomst Blue Zone Fryslân op De Slotplaats in Bakkeveen, waar ondernemers uit Fryslân gezamenlijk werken aan een korte keten. Ondernemers zijn geïnteresseerd om hier actief aan deel te nemen: niet praten, maar doen, vanuit passie de rol oppakken en gezamenlijk werken aan de ‘bigger picture’: gezond en gelukkig groot worden in Fryslân, wordt vervolg…

29 augustus 2022

Vraag gratis het startpakket over voedselverspilling aan… Met het startpakket over voedselverspilling maken leerlingen spelenderwijs kennis met het thema voedselverspilling en duurzaam omgaan met eten. Zo krijgen kinderen waardering voor voedsel en voor degenen die het voedsel produceren. Het startpakket wordt samen met het Voedingscentrum en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling aangeboden voor groep 7-8.

Verspillingsvrije Week – 12-18 september

Nederlanders verspillen steeds minder voedsel. In Nederland zijn we steeds meer bezig met het thema voedselverspilling. Dat is belangrijk, want nog steeds gaat een kwart van al het geproduceerde voedsel verloren in ons land. Steeds meer mensen komen in actie tegen voedselverspilling!

www.smaaklessen.nl

22 augustus 2022

Op 30 augustus gaat een nieuwe groepen studenten Voedingsmiddelen technologie van Hogeschool Van Hall Larenstein aan de slag met het ontwikkelen van voedingsproducten (toepassingen), die uit reststromen van agrariërs. De producten zijn bestemd voor humane consumptie, waardoor aansluiting wordt gezocht met trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding. VerspillingsMarkt heeft met Van Hall Larenstein al 30 producten ontwikkeld, zoals broodpatat, groenteburgers, aardappel pizzabodems, pittige tomatensap, hartige snacks en nog veel meer! De studenten gaan nu aan de slag met wodka, babyvoeding en brood…

3 augustus 2022

Op woensdag 3 augustus stond VerspillingsMarkt op de Natuurmarkt tijdens de Buitenposter Feestweek. Een markt op De Kruidhof met ruim 50 standhouders die dit jaar meer dan 2.000 bezoekers trok. Op de Natuurmarkt trof je een breed aanbod van standhouders, variërend van streekproducten, verzorgingsproducten, planten, accessoires en biologische zuivelproducten tot groenten, kruiden en specerijen. Verspillingsmarkt had een smakelijke kruiden bouillon gemaakt van reststromen tuinkruiden van kruidentuin De Kruidhof. Een lekkere bouillon zeker met het warme weer van vandaag.

2 juli 2022

Op 2 juli was VerspillingsMarkt aanwezig met groente chips en soepen van verspilde groenten in het Groendorp Bakkeveen. Tijdens het event Vitaliteitsdag, met Foppe de Haan als spreker, leren we van alles over het vergroenen van hele wijken met het project Bloeizone. Bloeizone staat voor een lang, gezond en gelukkig leven. Bakkeveen is een prachtig dorp waar mensen samen willen werken aan een lang, gezond en gelukkig leven voor alle dorpsbewoners. Voeding en beweging zijn hierin belangrijke onderwerpen, maar ook ontspanning, sociale contacten en zingeving. Vanuit het dorp worden hiervoor verschillende activiteiten en voorlichtingen georganiseerd. Bakkeveen gaat samen voor een lang, gezond en gelukkig leven!De Karavaan nei de Takomst is een tocht door Fryslân: van en door vooroplopers die zich bezighouden met een duurzame toekomst. De Karavaan nei de Takomst wil bestaande duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten door een podium aan te bieden voor een geïnteresseerd publiek. Deelnemers gaan fossielvrij van het ene duurzame project naar het andere: lopend, fietsend, varend.

28 juni 2022

VerspillingsMarkt op bezoek bij ROC Friese Poort in Drachten. Het doel van het gesprek is om de samenwerking binnen de opleiding horeca te bespreken en om te adviseren om voedselverspilling binnen de opleiding te voorkomen. ROC Friese Poort wil hiermee impact maken en natuurlijk studenten inspireren… Op naar een verspillingsvrije samenwerking!

23 juni 2022

Fjild | VerspillingsMarkt zet zich in voor lokale productie van voedsel en wil de Friese markt betreden. Er is door vier studenten van de Hanzehogeschool onderzoek gedaan naar het vinden van een passend verdienmodel. Het doel van het onderzoek was om een strategische benadering te bepalen van de beoogde segmenten (zowel producten, als marketing/communicatie) voor het ecologisch en maatschappelijk verdienmodel. De hoofdvraag die centraal staat in dit onderzoek luidt als volgt: Hoe kun je de Friese markt met een verdienmodel van lokaal geproduceerde producten strategisch benaderen? Bedankt: Emiel Meinen, Wesley Bröselman, Michael Bosma en Weslie Toxopeus voor jullie bijdrage in het onderzoek!