Nieuws

19 mei 2021

VerspillingsMarkt stond woensdag 19 mei op NOS met een artikel over de huidige ontwikkelingen van het onderzoek in samenwerking met Hanzehogeschool naar reststromen bij agrariërs in Noord-Nederland. Ook kwam naar voren welke producten al eerder zijn ontwikkeld uit reststromen en werd er een oproep gedaan naar boeren om de enquête in te vullen (ondertussen in de enquête gesloten).

14 mei 2021

Zaterdag 22 mei is de tweede Bloemenparadyske Streekmarkt in Kollum. Eettuin staat weer op streekmarkt met producten van VerspillingsMarkt. Er wordt weer een heerlijke warme hap verzorgt voor het publiek!

14 mei 2021

Uw verspilde oogst is geld waard!

VerspillingsMarkt doet samen met Hanzehogeschool Groningen onderzoek naar reststromen bij agrariërs in Noord-Nederland om nieuwe producten te ontwikkelen en marktkansen te creëren.

Bent u agrariër in Noord-Nederland? Vul dan de enquête in op www.grien.nl/onderzoek en ontvang een fles berenburg als dank (eerste 100 respondenten)!

28 april 2021

Een sfeerimpressie van wat u kunt verwachten bij Eettuin! Deze heerlijke salade heet ‘Tuinwandeling’ en is ook nog eens een lust voor het oog! Eettuin gaat gerechten serveren die voornamelijk worden bereid met verse streekproducten, biologische producten en ingrediënten deels afkomstig uit de tuinen van De Kruidhof. 


Kom genieten van culinaire streekgerechten met een prachtig uitzicht op de thematuinen van De Kruidhof. U bent van harte welkom in Buitenpost! 

14 april 2021

Woensdag 14 april waren er opnames bij Eettuin voor RTV NOF – Noordoost Friesland. Samen werken aan een krachtige regio! Dat kwam naar voren tijdens de opnames over de Versnellingsagenda Noordoost Fryslân. Ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid en het onderwijs gingen in gesprek over de voortgang van de Versnellingsagenda en over de kansen die de subsidieregeling biedt.

VerspillingsMarkt heeft een toelichting gegeven van het project en is in gesprek gegaan met de ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid en het onderwijs over de voortgang en kansen van de Versnellingsagenda.

Binnenkort zijn de opnames te zien via Qop, RTV NOF – Noordoost Friesland en Ondernemend Friesland!

6 april 2021

Het nieuwe horecaconcept ‘Eettuin’ inpandig bij botanische tuin De Kruidhof zit volop in de voorbereidingen voor de opening van 1 juni 2021! Stichting Grien is een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van het horecaconcept.

1 april 2021

Stichting Grien en Stichting Natuur Educatie Buitenpost zijn gestart met de ontwikkeling van een educatieprogramma voor kinderen op botanische tuin De Kruidhof. Het doel van het educatieprogramma is om op een leuke en leerzame manier kinderen (-en aanhang) te onderwijzen en bewustzijn te creëren over thema’s met betrekking tot de natuur (biodiversiteit, bijen, verspilling, klimaat, et cetera). Binnen het programma staat educatieve waarde, beleving en plezier centraal.

30 maart 2021

Dinsdag 30 maart hebben de ondernemers van de Bloemenparadyske Streekmarkt elkaar ontmoet. In het genot van het zonnetje en op 1,5 meter hebben we de eerste ideeën gewisseld en elkaar enthousiast gemaakt!

Eettuin staat zaterdag 24 april op de Bloemenparadyske Streekmarkt in Kollum met het merk VerspillingsMarkt om een warme hap te serveren. Met het merk VerspillingsMarkt wil Eettuin voedselverspilling onder de aandacht brengen en tegelijkertijd een culinaire beleving verzorgen om (h)eerlijk van te genieten!

Ondernemers die op de Bloemenparadyske Streekmarkt staan: Mts. Timpelsteed & zorgboerderij Vento Verde, Lekker Bros, EetTuin, De Sweach Geitenboerderij, Ailand Lauwersoog, Groot Kabel – Schapenkaas, Cadeauwinkel Op ‘e Stâl, Natuurlijk Trudy en @de Jersey Molkerij.

10 maart 2021

Studenten Bedrijfskunde van Hanzehogeschool Groningen zijn samen met VerspillingsMarkt eerder een onderzoek gestart naar huidige reststromen AGF bij agrariërs in Noord-Nederland. De studenten zijn druk bezig met de voorbereidingen van het onderzoek om grootschalig uit te rollen in Noord-Nederland. Het onderzoek heeft als doel om meer rendement te halen uit de reststromen van agrariërs en korte ketens.