Stop Food Waste Day 2022

Stop Food Waste Day 2022

1 mei 2022

Op 1 mei 2022 is het Stop Food Waste Day, een dag die in het teken staat van het onder de aandacht brengen van voedselverspilling. De dag is een initiatief van Compass Group, een van de grootste cateraars ter wereld en wereldleider op het gebied van foodservice. Gelukkig zijn zij niet het enige bedrijf dat food waste als een belangrijke uitdaging ziet!

Maar hoeveel voedsel verspillen wij eigenlijk? Een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen komt voort uit het voedselsysteem. Tegelijkertijd wordt een derde van als het voedsel dat we produceren weggegooid. Daarmee is voedselverspilling tegengaan de nummer één oplossing tegen klimaatverandering. Zou er geen waste zijn, dan zou wereldwijd de CO2-uitstoot met 10% afnemen. En besparen we jaarlijks 1,4 miljard hectare land – een gebied dat groter is dan heel Europa en op dit moment gebruikt wordt om eten te produceren dat we vervolgens weggooien. Met dat voedsel dat we per jaar verspillen zou je 1,26 miljard mensen kunnen voeden. Terwijl er 800 miljoen mensen honger lijden. Als we geen voedsel meer verspillen, dan zou het hongerprobleem dus opgelost kunnen worden.

In het artikel van Food Inspiration over Stop Food Waste Day worden drie innovatieve bedrijven uitgelicht voor het tegen gaan van voedselverspilling!