Voedseleducatie workshop Lauwersoogcollege

Voedseleducatie workshop Lauwersoogcollege

10 februari 2022

Op donderdag 10 februari waren leerlingen van het Lauwerscollege te gast bij Fjild VerspillingsMarkt om een workshop te volgen waarbij 8 gerechten met reststromen aardappel als hoofdingrediënt werden geproefd en beoordeeld. De circulaire workshop werd georganiseerd door Fjild VerspillingsMarkt, ROC Friese Poort en de Friese Milieu Federatie om verspilling van reststromen aardappelen op een culinaire manier onder de aandacht te brengen. Studenten aan de opleiding Gespecialiseerd kok van ROC Friese Poort Sneek hebben het 8-gangendiner bereidt en gepresenteerd aan de leerlingen van het Lauwerscollege.

De leerlingen van het Lauwerscollege zijn tijdens de workshop in de huid gekropen van ware voedselrecensenten en hebben nieuwe smaken, texturen en technieken van aardappel ondervonden en beoordeeld. Bij het uitserveren van ieder gerecht, werd het gerecht toegelicht en hoe aardappel als hoofdingrediënt terugkwam. Tussendoor werd informatie gegeven over voedselverspilling en reststromen aardappelen.

De jonge voedselrecensenten waren laaiend enthousiast over de workshop! De leerlingen waren geïnspireerd om met hun ouders thuis aan de slag te gaan met aardappelen en verschillende leerlingen toonde interesse in de opleiding Gespecialiseerd kok aan ROC Friese Poort in Sneek. Een aantal leerlingen vonden de nieuwe smaak- en textuurbelevingen nog al spannend, maar gaven aan thuis vaker zelf patatjes te maken!