Friettata

 

Ik geniet zo van deze naam: friettata! Een frittata van friet. Het recept is trouwens ook heel lekker. Want zeg nou zelf, verlepte patat van gisteravond is gewoon echt niet meer fijn om te eten. Maar in dit recept smaken de oude frieten gewoon hetzelfde als krieltjes of aardappelschijfjes. Niks mis mee dus!

 

VOOR 4 PERSONEN
Dit heb je nodig:
5 eieren
125 ml slagroom
peper (& zout)
restje patat
± 200 g groenterestjes
2 el olie
1 ui in dunne ringen
1 tl Italiaanse kruiden
80 g parmezaanse kaas, geraspt

 

Zo maak je het:

  1. Klop de eieren los met de slagroom en een beetje peper en zet apart. Doe er ook een beetje zout bij, als dat nog niet op de patat zat.
  2. Snijd de restjes patat in stukken van ongeveer 2 centimeter. Als dat nodig is, doe je dat ook met de restjes groente.
  3. Verhit de olie in een hapjes- of koekenpan en fruit de ui glazig.
  4. Voeg de patat, groente en Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten.
  5. Schenk het eimengsel over de groente en friet en strooi er de parmezaanse kaas overheen.
  6. Dek de pan af met een deksel en laat het eimengsel in ongeveer 10 minuten stollen.