Hasselback-aardappelen

Hasselback-aardappelen

8 april 2022

Recept van Pieter, student Gespecialiseerd kok aan ROC Friese Poort in Sneek. Foto door Henry Vos.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stevige grote aardappels
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 teen knoflook
  • Snufje zout en peper

Dit heb je nodig

ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de aardappels goed schoon onder de kraan, de schil laat je er om zitten. Dep de aardappelen goed droog en snijd ze in.
  • Smelt de boter en pers de knoflook uit. Als de boter gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je de knoflook toe.
  • Leg de aardappels in de ingevette ovenschaal en smeer met een kwastje de knoflook boter op de aardappels. Doe dit ook tussen de plakjes. Bestrooi de aardappels met zout en peper.
  • Bak de aardappels 50 minuten bruin en gaar. Bedruppel halverwege met wat gesmolten kruidenboter uit de ovenschaal.
  • Haal ze uit de oven en serveer direct. Maak ze af met wat vers gesneden kruiden en eventueel mosterdzaad.

Bereidingstip: Leg de aardappel tussen de stelen van 2 houten pollepels, zo ga je er tijdens het insnijden niet helemaal doorheen.