Knolselderij-ui soep

Knolselderij-ui soep

9 mei 2023

Ingrediënten: voor 1 liter

· 1 ui, fijngehakt

· 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden

· 1 teentje knoflook, fijngehakt

· 1 blokje groentebouillon

· 1 eetlepel olijfolie

· 50 ml. (optioneel)

· Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knolselderij toe en bak deze ongeveer 5 minuten, of tot de ui

3. Voeg de knoflook toe en bak deze nog eens 5 minuten.

4. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de

groenten zacht zijn.

6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde

consistentie.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper naar smaak.

8. Voeg de room toe.

9. Serveer de soep warm en garneer eventueel met wat verse kruiden.