Risotto burger

 

Dit is een van mijn favoriete restjesrecepten. Ik vind deze burger zo lekker dat ik eigenlijk alleen maar risotto eet om de volgende dag deze burgers te kunnen maken.Dit is een van mijn favoriete restjesrecepten. Ik vind deze burger zo lekker dat ik eigenlijk alleen maar risotto eet om de volgende dag deze burgers te kunnen maken.

VOOR 2 BURGERS
Dit heb je nodig:
1 ei
20 g bloem
200 g restjes risotto
5 el broodkruimels of
paneermeel
2 el olie
2 broodjes
handje sla
saus naar keuze
garnering naar keuze

 

Zo maak je het:

  1. Klop het eitje in een bakje en zet apart.
  2. Kneed de bloem door de risotto en giet er steeds een beetje ei bij.
  3. De risotto moet plakkerig genoeg zijn om er burgers van te kneden. Is de risotto te nat? Doe er dan een beetje bloem bij. Als de risotto te droog is, voeg je nog wat ei toe.
  4. Vorm van het risottomengsel twee stevige ballen en druk ze voorzichtig plat tot je mooie burgers hebt. Druk eventueel de zijkanten nog even aan.
  5. Verhit de olie in een koekenpan.
  6. Dip de burgers aan beide kanten in de broodkruimels.
  7. Bak de burgers goudbruin.
  8. Serveer de risottoburgers op broodjes. Voeg een handje sla toe en een saus en garnering die past bij de smaak van de risotto.