Schillenchips

 

Vroeger kwam de schillenboer aardappelschillen en ander groen afval deur aan deur ophalen. Als hij toen dit recept had gehad, was hij vast en zeker ook chipsbakker geworden.

AFHANKELIJK VAN DE HOEVEELHEID SCHILLEN

Dit heb je nodig:
aardappelschillen
olie
zout
paprikapoeder of peper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de schillen van de aardappels en droog ze goed af door het water met een theedoek of keukenpapier op te deppen. Of was de aardappels goed voor je ze gaat schillen.
  3. Hussel de schillen voorzichtig door een flinke scheut olie en een snuf zout en spreid ze uit over een bakplaat met bakpapier.
  4. Strooi eventueel wat paprikapoeder of peper over de schillen en bak ze in 15 tot 20 minuten knapperig. Houd de schillen tijdens het bakken goed in de gaten, ze kunnen snel verbranden.