Tempura van groenterestjes

 

Gefrituurde hapjes zijn een van de grotere pleziertjes in het leven. Als het dan ook nog eens hapjes van groenterestjes zijn, ben ik happy! Voor dit recept kun je zo ongeveer elke soort groente gebruiken die je nog hebt liggen.

VOOR EEN KLEIN SCHAALTJE

Dit heb je nodig:
1 ei
250 ml ijskoud water
200 g bloem
groenterestjes
beetje extra bloem om te dippen
olie om in te frituren

 

Zo maak je het:

  1. Klop het ei los en meng met het ijskoude water.
  2. Zeef de bloem en mix het met een vork door het koude watermengsel. Het is niet erg als er een paar klonten overblijven. Het beslag moet ongeveer zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Als het nodig is, kun je er meer water of bloem bij doen.
  3. Snijd de stukken groenten in hapklare brokken. Iets groter mag ook.
  4. Verhit genoeg olie in een pan om de groenten te kunnen onderdompelen. 180 °C is de perfecte temperatuur.
  5. Dip de stukken groente eerst in de bloem en daarna in het tempurabeslag en laat ze daarna meteen in de hete olie zakken.
  6. De tempura zijn klaar als ze een knapperige korst hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus of hoisin.

 

Tip!
Als je meer groenten dan beslag hebt, verdubbel je gewoon de ingrediënten.