FjildProduct

FjildProduct

 

De VerspillingMarkt heeft samen met 80 enthousiaste studenten van Van Hall Larenstein 16 nieuwe producten ontwikkeld uit reststromen. De uitdaging voor de studenten was om uit reststromen van wortelen, aardappelen, tomaten, witlof en brood hoogwaardige producten te creëren. Deze producten moesten commercieel verkocht worden, om zo te laten zien dat boeren uit hun restromen geld kunnen verdienen en reststromen gebruikt worden voor humane consumptie.

 

De 16 nieuwe producten:
– Broodfriet (brood)
– Bitterballen (tomaat en groente)
– Crackers (brood)
– Tomaatfriet (tomaat)
– Wraps (tomaten)
– Pastasaus (wortel)
– Soep (wortel en tomaat)
– Falafel (wortel en brood)
– Cup cakes (wortel)
– Cruesli reep (brood)
– Donuts (aardappel)
– Wafels (aardappel)
– Bonbon (tomaat)
– Chips (brood en aardappel)
– Cornflakes (brood)
– Cruesli (brood en rozijnen)

 

Voor de verkoop van de ontwikkelde producten zijn 6 van de 16 producten uitgekozen, die verder ontwikkeld worden. Er zijn verdienmodellen ontwikkeld voor de producten en gesprekken gevoerd met boeren en producten (Borgesius/ Bakkersland, VHC Actiefood, Kaaij kwekerij en overige stakeholders). De volgende stap is om deze producten op voedselveiligheid te testen en de voedingswaarden in kaart brengen. Dit zal worden gedaan met het Food Application Center for Technology (FACT) van Van Hall Larenstein.

 

De 6 producten die uitgewerkt zullen worden zijn:
– Frites van brood en aardappel voor de Horeca
– Bitterballen/snacks van tomaten, groenten (witlof en wortel) en brood voor de Horeca
– Tomatenfrites van tomaten voor de Horeca.
– Crackers van brood en aardappelzetmeel voor de Retail (met Borgesius en AH)
– Wraps van tomaten en brood voor de Retail (met Kaaij Kwekerij en Borgesius)
– Stampotten en soepen van wortelen en tomaten voor de catering (met Tasttoe)