Fjild

Fjild

 

 

Meten is weten!

Fjild: Hét onderzoeks- en experimentencentrum met als doel om voedselverspilling (van AGF) terug te dringen in de voedselketen! 

Met het project Fjild probeert Stichting Grien onderzoek te doen naar én experimenten uit te voeren met reststromen AGF die om cosmetische redenen (misvormt, vlekjes, scheurtjes, et cetera) niet verkoopbaar zijn in een retail- of horecaomgeving. Fjild beoogt hét veldlaboratorium / kenniscentrum te worden in Noord-Nederland op het gebied van het terugdringen van voedselverspilling (van AGF) in te voedselketen en voor een intensieve en duurzame agrarische sector!

 

Wat doet onderzoeks- en experimentencentrum Fjild precies?

  • Gebiedsgerichte onderzoeken naar circulaire economie;
  • Marktonderzoek;
  • Productontwikkeling;
  • Ontwikkeling van voedzame ingrediënten / voedingswaarden/ gezond voedsel;
  • Verdienmodellen / economisch rendement ontwikkelen;
  • Testmarkt(en) en streekmarkt(en) organiseren;
  • Recepturen ontwikkelen;
  • Kwaliteitscontrole;
  • Literatuuronderzoek;
  • Samenwerkingen creëren en activeren tot vermindering van voedselverspilling op
    basis van co creatie;
  • Verpakkingen (duurzaam / biologisch afbreekbaar) ontwikkelen;
  • Kennisontwikkeling / kennisoverdracht / onderwijsinstelling.