Donatie Oekraïense opvanglocaties gemeente Achtkarspelen

Donatie Oekraïense opvanglocaties gemeente Achtkarspelen

8 juni 2023

Op 8 juni heeft Fjild VerspillingsMarkt en stichting Boeren voor Buren een cheque ter waarde van €312,50 uitgegeven aan de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Buitenpost (Fontijnkerk).

De cheque is uitgegeven in natura, dus verse aardappelen, groente en fruit voor het organiseren van een buurtfeest aanstaande zaterdag! Gisteren was de eerste levering en aankomende twee weken de tweede en derde levering!

Het geld is opgehaald tijdens de Energiemarkt in Surhuisterveen op zaterdag 18 maart.

Lea van der Tuin-Kuipers, wethouder Duurzaamheid van gemeente Achtkarspelen hielp de kok van De VerspillingsMarkt bij de voorbereiding van traditionele Oekraïense bietensoep.

Behalve rode bietensoep was er veel meer te verkrijgen op de Energiemarkt die een paar honderd bezoekers trok. Bedrijven en de Gemeente Achtkarspelen gaven informatie over energiezuinig wonen, er waren biologische streekproducten, een repaircafé, een waterstofauto die zelf tosti’s maakte maar ook elektrische auto’s en scooters.

In een talentenwerkplaats, een omgebouwde SRV-wagen, knutselde de jeugd er flink op los. Veel animo was er ook voor tweedehands kleding en de stand van het Fixteam Surhuisterveen, een initiatief van de gemeente en Plaatselijk Belang.

Wethouder Van der Tuin: ,,De ‘fixers’ komen bij de mensen thuis en voeren gratis energiebesparende maatregelen uit. Denk aan het installeren van radiatorfolie, een douchetimer, tochtstrippen en een brievenbusborstel. Daarmee wordt jaarlijks al gauw een paar honderd euro bespaard.’’

Fjild VerspillingsMarkt en stichting Boeren voor Buren wil in het bijzonder gemeente Achtkarspelen bedanken voor deze mooie actie! De bewoners waren erg dankbaar en gaan met plezier aan de slag om heerlijke gerechten te maken van de geleverde producten voor het buurtfeest aanstaande zaterdag bij de Fontijnkerk in Buitenpost!