StampotBrood: Productontwikkeling door Van Hall Larenstein

StampotBrood: Productontwikkeling door Van Hall Larenstein

8 November 2022

VerspillingsMarkt is bezig met het ontwikkelen van innovatieve voedingsproducten, die voor minstens 50% uit reststromen bestaan. De producten zijn bestemd voor humane consumptie, waardoor aansluiting bij trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding van belang is. De reststromen die voor handen zijn, betreffen:  

  • Aardappel 
  • Ui 
  • Wortel 
  • Bonen (bijvoorbeeld de Friese gele woudboon, Reade Krobbe, maar ook Friese tuinboon de Adri lokaal geteeld) 
  • Diverse soorten kruiden van De Kruidhof Hortus van Friesland 

Hiermee moet uiteindelijk een broodachtig product op basis van aardappel of andere zetmeelrijke en eiwitrijke grondstoffen geproduceerd worden.  Het doel is daarom ook het ontwikkelen van innovatieve voedingsproducten, die voor 50% geproduceerd worden met beschikbare reststromen en aansluiting vinden bij trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding.